17 november 2005

Het Scenario

In een lege omgeving staat midden in het niets een man, gekleed in een pak en met een koffer in zijn hand, voor een deur. Het is een vrijstaande deur zonder muren er omheen. De man kijkt er naar, loopt erop af en stapt er doorheen. Hij komt echter niet aan de andere kant weer te voorschijn.

Hij staat nu binnen in een hoge, blauwig grijze ruimte die steeds nauwertoeloopt tot het aan het eind nog maar een donker en smalgangetje is. Aan weerszijden van de ruimte zijn er allerlei deuren. Het zijn oude houten deuren met afgebladderde verf en ze zijn verschillend van formaat en kleur. Boven elke deur hangt een houten bordje met een emotie erop geschreven.

De man kijkt rond en loopt naar het dichtstbij zijnde deurtje. Hij opent deze en kijkt naar binnen. Hierbinnen ziet hij een herinnering uit zijn eigen verleden afspelen. Hij sluit de deur weer en kijkt om zich heen naar de andere deurtjes. Opnieuw opent hij een deurtje en weer ziet hij
een herinnering uit zijn verleden. Zo opent hij er nog een paar en zien wij het licht ven de herinneringen op zijn gezicht schijnen alsof hij voor een beeldscherm staat.

De man loopt nu verder de gang in en stoot zijn hoofd tegen het plafond, hij merkt dat de gang steeds nauwer en donkerder wordt. Hij moet steeds meer gebukt lopen en komt bij het einde van de gang. Hij staat voor een kleine deur, die helemaal is dichtgetimmerd. Er hangt wel een bordje boven de deur, maar wat erop stond is doorgekrast. De man kijkt ernaar. Hij trekt aan een plank en tot zijn verbazing schiet deze los.

Na even te hebben geaarzeld, begint hij nu snel meer planken los te trekken, tot ze er allemaal af zijn. Hij kijkt nog een keer naar de deur en besluit hem te openen. Bij het openen van de deur valt er een schaduw over zij gezicht. Na even aarzelen kruipt de man door het deurtje naar binnen. Hij sluit de deur achter zich, waardoor de koffer die hij achterliet omvalt en er een masker uit valt.

1 Comments:

Blogger Wendy van der Meer said...

he evelien (en de rest)
super leuk project zeg, ik ben erg benieuwd naar het filmpje! ik dacht zoek je ff op tussen alle blogspots! succes er nog mee en hoop het snel te zien!

kus wendy

januari 09, 2006 12:23 a.m.  

Een reactie posten

<< Home